Cart 0

de.bour @ www.huffingtonpost.gr

de.bour: Χειροποίητα παπούτσια με ελληνική υπογραφήΗ Ντέπυ Μπουρνάζου ή αλλιώς «de.bour» δίνει τη δική της «μάχη» απέναντι στη μαζική παραγωγή και κατασκευάζει, εδώ και τέσσερα χρόνια, χειροποίητα παπούτσια που φέρουν την υπογραφή της.Θα μας συστήσεις τα de.bour;
Πρόκειται για ένα brand χειροποίητων παπουτσιών. Ο σχεδιασμός και η μελέτη για κάθε κολεξιόν γίνονται από εμένα, ενώ στο κομμάτι της κατασκευής είμαστε μια ομάδα συνεργατών, όπου ο κάθε ένας συμβάλει με το δικό του τρόπου για την ολοκληρωθεί κάθε μοναδικό ζευγάρι υποδημάτων de.bour.

Πότε ξεκίνησαν τα de.bour;
Τα de.bour ως brand για χειροποίητο παπούτσι ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια, με πρώτη μου παρουσίαση στην Athens Xclusive Designers Week. Τα προγούμενα χρόνια ασχολιόμουν ανεπίσημα με τα παπούτσι, κυρίως κάνοντας παρεμβάσεις σε ήδη έτοιμα παπούτσια και κατασκευάζοντας διάφορα αξεσουάρ και κοσμήματα.

Τι εμπόδια βρήκες όταν αποφάσισες να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση;
Αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση,όπως πολλοί σαν κι εμένα, μέσα στην κρίση. Έχοντας σύμμαχο το δίδυμο «άγνοια και ενθουσιασμός» κατάφερα να μην απογοητευθώ, ούτε και να πανικοβληθώ στο ξεκίνημά μου. Δυσκολίες φυσικά και βρήκα και βρίσκω σε κάθε σεζόν, για να είμαι ειλικρινής, αλλά είναι αυτές που με παρακινούν να πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα, κάθε φορά που καταφέρνω να τις ξεπερνώ.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς συγκεκριμένα με το παπούτσι;
Με το σχεδιασμό υποδημάτων ήθελα να ασχοληθώ με το που τελείωσα το σχολείο. Τότε, όμως, μη γνωρίζοντας την ύπαρξη της σχολής υποδηματοποίας, πήγα σε μια ιδιωτική σχολή για σχέδιο μόδας, παράλληλα με τις σπουδές επικοινωνίας που έκανα στο Καποδιστριακό Πανεπιστημίο. Λίγα χρόνια αργότερα, ανακάλυψα μια μέρα κατά τύχη τη σχολή για σχεδιασμό και κατασκευή υποδήματος και την ξεκίνησα την επόμενη ημέρα, κυριολεκτικά! Άλλωστε σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα παπούτσια; Οπότε, δεν θα μπορούσα να ξεφύγω κι εγώ από αυτή τη μανία! Αρχικά, με ιντρίγκαρε η σκέψη του να μπορώ να σχεδιάζω και να κατασκευάζω ό,τι μου αρέσει. Αργότερα, βέβαια, με κέρδισε το κομμάτι της κατασκευής, αυτής καθεαυτής, του παπουτσιού, η ακρίβεια στη μελέτη και η προσπάθεια που απαιτείται για να ολοκληρωθεί κάθε ζευγάρι. Επίσης, με γοητεύει το γεγονός ότι δε μπορεί ο καθένας να κάνει αυτή τη δουλειά τόσο εύκολα, πόσο μάλλον μια γυναίκα. Στην Ελλάδα είναι ως επί το πλείστον ανδροκρατούμενο το επάγγελμα.

Πιστεύεις πλέον οι Έλληνες εκτιμούν περισσότερο τα χειροποίητα προϊόντα σε σχέση με παλιά;
Πιστεύω πως υπάρχει μια μερίδα κόσμου που εκτιμά τις χειροποίητες δημιουργίες και τις στηρίζει, η οποία και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Αλλά έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι ο καταναλωτής να καταλάβει τη διαφορά της μαζικής παραγωγής και του έτοιμου, από το χειροποίητο και μοναδικό και να την εκτιμήσει πραγματικά.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κάνει ένα παπούτσι να ξεχωρίσει;
Θεωρώ πως ένα παπούτσι που έχει κομψή φόρμα, είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και είναι καθαρό και περιποιημένο από αυτόν που το φοράει, τότε μπορεί να δείχνει πραγματικά ξεχωριστό. Ακόμη και αν πρόκειται για το πιο απλό σχέδιο.

Πιστεύεις υπάρχει αγοραστικό κοινό στο εξωτερικό για τα ελληνικά προϊόντα;
Είμαι βέβαιη πως υπάρχει κοινό εκτός των συνόρων μας, ικανό για να αγκαλιάσει την αισθητική και μεράκι των Ελλήνων δημιουργών. Απλώς για να επιχειρήσει κάποιος να προσεγγίσει τις ξένες αγορές πρέπει να είναι πολύ οργανωμένος, συνεπής και επαγγελματίας.

Πού μπορεί να βρει κανείς τα de.bour;
Μπορεί να τα βρει στο κατάστημά μας στη Ν. Ιωνία, σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων ανα την Ελλάδα, καθώς και στο e-shop μας που θα ανέβει τους επόμενους μήνες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Θα ήθελα να μεγαλώσει η γκάμα των σχεδίων για τη γυναίκα, ανα σεζόν, καθώς και να ασχοληθούμε παραπάνω με τον κατ'εξακολούθηση αδικημένο, άντρα. Επίσης, θα ήθελα να κάνουμε και εμείς τη δική μας προσπάθεια για συνεργασίες με το εξωτερικό και να δείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

Διεύθυνση:
Ν. Ιωνία, Αγίας Φωτεινής 58ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥOlder Post Newer Post